fredag 2 november 2012

"Mina 100 samtal med C" - fyrtiofemte samtalet

Idag vill C fortsätta tala om de släktträd han talade om i förra samtalet." Släktträd ", som C kallar den grupp av individer som utvecklas och stödjer varandra. Vad jag förstår finns  liknande insikter och utvecklingsvägar  för de individer som ingår i samma släktträd.
C själv ingår i något han kallar kluster och är endast sju individer i en arbets- och utvecklingsgemenskap.Det är något annat och skiljer sig från släktträdet.

Idag  är vi alltså fortfarande  i begreppet "släktträd".  När man passerat de nedersta nivåerna i sin utveckling kommer man att höra till en grupp med liknande förhållanden.
C säger :
"Förutsättningen är en utveckling genom insikt och förståelse för att man som icke fysisk individ finns kvar i ett sammanhang. Detta sammanhang har en ordning och ett högre syfte".

C berättar vidare, att det råder en stor lagbundenhet genom de olika frekvenserna och energikoderna.Var och en kommer till den grupp som överensstämmer med de egna insikterna och den egna utvecklingen.  På grund av de inlagrade energikoderna hos var och en, finns inga oklarheter eller gråzoner vad beträffar var och ens tillhörighet och var man som individ hör hemma.
Det som kan vara en svårighet är att bestämma beräknad utveckling och utvecklingstakt så att det gynnar gruppen som helhet.

Vi har ju hört C tidigare tala om den fria viljan som hör till var och en. Den har viss betydelse i den egna utvecklingen. Det som också har betydelse är hur begränsad man är som individ och att den fria viljan hör ihop med den egna utvecklingsnivån.

C har tydligt klargjort att den fria viljan är kopplad till graden av medvetenhet och insikt. Ju mer vi förstår  desto mer fri vilja kan vi använda oss av. Det innebär alltså att ju mer okunnig och omedveten man är, desto mindre går det att bruka den fria viljan.
Oftast är det flera ur samma grupp som inkarnerar till ett fysiskt liv tillsammans eller nära i tid. Man stödjer varandra beroende på vilken personlig uppgift var och en har . Resultatet har sedan effekt för både gruppen och den enskilda individen. Det man lyckas tillägna sig av erfarenheter och insikter kommer alla till del.
Det här är ett återkommande tema. Det var och en tillägnar sig av erfarenheter och insikter kommer alla till del.
Jag tycker det värmer hjärtat att tänka på gemenskap och delaktighet som de väsentliga delarna i vars och ens utveckling. Speciellt när man dagligen kommer i kontakt med det som styrs i en motsatt riktning av politiska och ekonomiska utgångspunkter.
Kärnan i livet är då att vare sig vi vill eller inte förs vi ändå fram mot en större medvetenhet och en större insikt. Den kan vara förvärvad genom egen upplevelse eller den kan komma genom att någon annan får en ökad medvetenhet.

C fortsätter i det här samtalet att tala om hur längtan lagras in i individen under inkarnationen. Denna längtan kan ta god tid på sig men för individen mot  sina personliga mål. Det kan alltså ta flera inkarnationer i fysiska liv innan denna längtan blir synlig och kan manifesteras genom vilja och handling.
Längtan kan också hållas tillbaka av rädsla och otrygghet på olika sätt. Det finns dock stöd från dem som omger oss. Stöd från alla dem som finns i vårt släktträd, i det fysiska och i det icke fysiska.

 "Ingen är ensam och det finns alltid en framkomlig väg," säger C

" I det fysiska är det svårt att få grepp om vad som pågår.  I drömmar kan man komma att "uppdatera" sitt syfte och sitt gemensamma arbete. Under det man sover sker en hel del av de anknytningar mellan individer som är nödvändigt för att man ska hålla sin uppgift aktuell" avslutar C det fyrtiofemte samtalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar