måndag 1 oktober 2012

"Mina 100 samtal med C" - trettiofjärde samtalet

C fortsätter att ge fragment av det större livet där han befinner sig. Glimtar av en större verklighet.

Precis som vi talade om i förra samtalet så är det svårt att få grepp om hela bilden.Visst vill vi alla förstå och begripa livet. Det är väl både lätt och svårt. Lätt de gånger vi kan släppa taget och bara vara närvarande. Svårt när vi försöker tänka ut hur det är. C gör sitt bästa att ge information och belysa det han vill dela med sig av, som är fragment av den större verkligheten, där han nu befinner sig.

Åter kan man göra tankeexperimentet att berätta något om vår fysiska värld för någon som aldrig sett den eller varit i kontakt med den. Vad skulle man då berätta om? Det finns en stor vidd i infomationen allt från  väder och vind, frukostvanor, aktiekurser, motorvägar, goda vänners möten och drömmar. Det går lätt att ge massor av exempel ytterligare allt från teoretiska modeller och filosofiska spörsmål till vardagsbeskrivningar.Vad berättar det om helheten och om att vara människa? En del, ja kanske en hel del om man får hålla på ett tag och mottagaren har ett flexibelt sinne. Men det säger ändå inte allt.Våra liv är större än så.

Precis så stort och komplext tror jag att överföringen till mig är via C. Han har valt att peka på olika förhållningssätt och beteenden på några områden  i en människas liv. Han berättar också något om vad han gör och ger glimtar av det som är större. Det han bedömer är viktigt. Ja det är ändå trots allt så att vissa saker är viktigare än andra i livet. Vissa saker som man ska förstå och ta till sig under sin jordevandring. Det är inte som i gamla matteböcker att svaren står längst bak i boken och att man kan snegla sig fram till rätt svar även om man inte förstått. Och ta det sedan.

Vi får ta varandra i händerna och vandra med i det han väljer att visa oss. Följ med in i det trettiofjärde samtalet  som liksom de tidigare samtalen börjat i den stora parken.
Vi tar oss en bit till en annan byggnad. C väljer att vandra med mig och peka på olika byggnader som får bära uppgiften han talar om.

Idag handlar det om samordnande funktioner för galaktisk verksamhet.

Nu för du förklara tydligt eftersom det känns främmande för mig, säger jag.

" I vår galax i Universum finns fler aktiviteter än de som pågår på jorden,"säger C och fortsätter " Det finns andra planeter med liv, som är betydligt mer medvetna än vad de individer är som lever på jorden".

C fortsätter med att berätta om att det finns en samordning på ett övergripande plan och att allt handlar om utveckling och medvetandehöjning. Det finns också i galaxen andra utvecklingslinjer och individer som bidrar med sin förmåga och sina kunskaper. Många själar, mästare och utvecklade individer tas i anspråk   för att följa de utvecklingssteg som ligger framför oss alla vad gäller samordningen med planen för utvecklingen av Universum.

Jag hör vad du säger, men kanske förstår jag inte allt. När vi talar om detta verkar hela Universum som  en enda stor arbetsplats, säger jag.
"Ja, utifrån de fragment jag berättar om, " säger C, "förstår jag om der verkar så".

C säger att det finns en ursprunglig plan för allt levande, både fysiskt och icke fysiskt.  När mycket fokus sätts på det som skapar illusion saktas utvecklingstakten ner, vilket inte är önskvärt. C avser här den illusion som hör till att befästa den fysiska verkligheten som det som är. Det som finns.

När allt verkar solitt, gripbart, fysikt och påtagligt krävs det en extra insats av oss alla att kunna gå förbi det  som kallas maya, illusionen. Att den fysiska verkligheten är så påtagligt i vägen gör det svårare att bortse från den, tycker jag. Lite som att ta sats och springa emot ett gummiband. Man studsar hela tiden tillbaka i sin egen fysiska verklighet.När vi väl fått några glimtar av en annan större verklighet finns det något att fästa blicken på, där vi kan hålla fokus och som sedan hjälper oss att se bortom illusionens slöja.När vi gör det kommer också förståelsen för vad som är evigt och oförstörbart.

Vi följs alla åt även om man befinner sig på olika nivåer. När det blir mycket som hindrar och avleder så dras utvecklingstakten ner för alla, för att vi går framåt tillsammans , på olika plan och på olika nivåer, men ändå gemensamt för att vi energimässigt hänger ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar