torsdag 27 september 2012

"Mina 100 samtal med C" - trettiotredje samtalet

C bjuder in mig till det större livet och berättar fragment av sin verklighet. Dagens bild är samma som vid förra samtalet. Vi är åter i den stora parken en bit ifrån den stora byggnad dit vi ett par gånger tidigare har gått för att ta del av den informationslagring som benämns som Livets bok.
Du som följer samtalen kommer att se, att ofta utgår vi från den här punkten för att sedan ta oss vidare till olika saker, som är i linje med vad C tänker ha som ingång till det samtal som följer.

I dagens samtal tar vi oss  åt motsatt håll i den vackra parken och går förbi vattendammar och stenläggningar, går nedför trappor och bassänger med andra vattenpelare för att så småningom komma till den byggnad som berör det C vill tala om idag.

C har ju tidigare berättat om sitt kluster och arbetsgrupp som leds av en kvinna vid namn Zaya och en man, som han ännu inte berättat något om, men som beskrivs i senare samtal.. Dessa ledare gör en del planering av sitt klusters arbete och utveckling och det sker tillsammans med andra i liknande position och äger rum i den byggnad dit C nu tagit mig. Jag får alls inte komma in eller ta del av något innanför  utan han berättar en del av det som pågår.

"Här finns funktioner för samordning av insatser av olika slag. Då avses i första hand hjälp- och stöd-insatser", säger C och fortsätter " Man kan kalla det krisberedning och det utvecklingsarbete som måste föregå alla sådana insatser".

Nu börjar jag tänka på vad det kan innebära. C ingår ju i en  beredskapsstyrka som en akutinsats tillsammans med andra som bildar ett slags team. Det finns många flera likande och samma slags akutinsatsteam, enlig vad C tidigare berättat. Svårigheten i kommunikationen är att C hela tiden måste hänvisa till eller jämföra med något som man utifrån den fysiska tillvaron kan tänka sig. Det betyder inte att det är det som exemplet avser, utan är mer ett förslag till förståelse, förslag till hur man kan tänka.

Det försöker jag komma ihåg, när han berättar, det han vill säga. Jag får inte ta saker och ting för bok-stavligt och göra det tankefelet att det är just det han avser. Lite grann är det som att berätta vad hallon smakar för någon som varken sett eller smakat ett hallon.

Vi återgår till de som gör akutinsatserna där C ingår. Ledarna i de olika teamen måste bearbeta all tänkbar information, olika fenomen, kända faktorer och beräknade utfall och även mer osäkra sådana i form av påverkan från den fria viljan.Det sker alltså ett ordentligt förberedande arbete inför varje insats.
Här förbereds också utvecklingen av de förutsättningar som möjliggör medvetandehöjande insikter.

Är ni med mig i att hålla tanken öppen ? Det gäller som sagt att inte fastna i det man redan vet.Lättare sagt än gjort.
Jag måste naturligtvis fråga vad det kan vara för något. Det som möjliggör medvetandehöjande insikter. och det C kallar "utveckling genom insikt".

C försäkrar mig om att han kommer att tala mer om detta och bit för bit i vår mosaik ge en allt tydligare bild. Han påpekar också betydelsen av att förstå att det finns en riktning för alla mot en ökad medvetenhet och utveckling. Alla.
Samtalet avslutas med att C talar om att här finns liknande dokumentation kring var och en och jämförbar med det som vi tog del av i det arkiv som var Livets bok. 
Den dokumentationen, sa  C, var en inlagring av information som ett energiavtryck. Förmodlingen har denna liknande utseende, om man nu kan säga så. Den information som finns här går inte att få ut eller få tillgång till för någon enda utom de som har en speciell uppgift.
som sagt, hallon - hallon på er alla.
samtalen fortsätter....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar