måndag 15 oktober 2012

"Mina 100 samtal med C" - trettionionde samtalet

Idag i det trettionionde samtalet berättar C om ytterligare en medlem av det kluster där han ingår. I flera tidigare samtal har C berättat om de arbetsuppgifter han utför tillsammans med en grupp andra. De bildar det han kallar ett kluster. Han har också i tidigare samtal berättat om några av dem,som  ingår i arbets- och utvecklingsgemenskapen. Idag är det åter dax att presentera en deltagare. C kallar honom Zeb.

Som C har fått oss att förstå bidrar alla de olika deltagarna i klustret med sina speciella egenskaper till det man kan kalla en gemensam frekvens. I det här fallet är det extra viktigt eftersom detta kluster går mellan olika vibrationer och frekvensplan och det är viktigt att man har så stort omfång som möjligt.Med större omfång når man alltså fler individer och kan vara till större nytta och hjälp i det akuta transportarbete klustret utför.  C berättade också tidigare att det var viktigt att var och en utvecklades för att på så sätt kunna bidra till hela gruppens utveckling. Det som blev en utveckling och ett steg framåt för någon kom alltså hela gruppen till del. På samma sätt gäller förstås det motsatta förhållandet.

Det är viktigt att kunna ta in den information det här handlar om dvs att man aldrig är eller kan vara en isolerad individ energimässigt.  Hur egensinnig och unik, speciell  och isolerad man än känner sig. Det som händer den enskilde har också effekter och konsekvenser för andra. Vi påverkar alltid varandra. Det kan man behöva låta sjunka in för att förstå vad det betyder. Ofta talar man om att vi alla har ett ansvar för hur världen ser ut och hur den är beskaffad. Det är då lätt att avskärma sig och tycka att det inte har med mig att göra om dom krigar i en annan del av världen. eller att några skor sig på andras bekostnad eller att somliga har och andra inte. Gör bara ett tankesvep runt jorden så finns otaliga exempel på det man absolut inte känner sig delaktig av.

Det finns en föreställning om att vi alla är ansvariga för den värld vi lever i. Den meningen låter som en Koan dvs en fråga som har ett svar som ligger bortom det intellektuella och bara kan fås genom att ens medvetenhet transformeras. En insikt som måste komma ur en djup förståelse för hur allting hänger ihop.

I det här samtalet handlar det om Zeb som genom många inkarnationer i Syd Amerikas höga bergsmassiv  tränat upp en stor förståelse för kroppens förmåga att  tänja sina fysiska gränser. Denna insikt och erfarenhet har gjort kontakten med den icke fysiska verkligheten möjlig även som individ i en fysisk värld .Genom det sätt han levt på  har han inte skapat identifiering eller imitation av materiella former.Det man kallar att vara bunden till det jordiska.

Zeb har en speciell uppgift att föra den avlidne i kontakt med sin ljuskropp i de fall där den avlidne inte själv förstår vad han ska göra. Det här kan man ibland se vad gäller de avlidna som har starka identifieringar med den fysiska formen och inte förstår att de ska fortsätta i sin ljuskropp. Det är de som medierna kallar jordbundna och som visas i Tv program bl.a.  där de finns kvar och stökar runt i gamla bostäder och på arbetsplatser.
Zeb bidrar alltså här med en speciell förmåga att förmedla transport och insikt som för individen vidare efter döden.
Samtalet idag ger ytterligare en pusselbit i C:s berättelse om det större livet där han befinner sig. En viktig del att ta med sig är också föreställningen om huruvida vi alla, var och en , är ansvariga för den värld vi lever i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar