torsdag 31 januari 2013

"Mina 100 samtal med C" - sextioåttonde samtalet

"Som om himlen var spänd över himlavalvet och stjärnor och planeter fästa därpå".

Så inleder C detta samtal som handlar om hur vi ser på livet i det fysiska och i det som finns bortom i det icke fysiska och det vi kallar den andra sidan eller himlen.
Han visar först hur vi står i vårt fysiska liv och ser upp mot himlen vilket alltid väcker tankar om livet och livets villkor.
Såg själv igår en film om Antarktis och vid ett tillfälle visade man norrsken som klargrönt dansade som sidenslöjor över himlen. Då är det lätt att förstå tankar om gudars hemvist och liv i en annan värld.
I tidigare samtal har C nämnt att det från allra första början inte fanns någon åtskillnad mellan det fysiska och det icke fysiska utan det var först när  utvecklingsplanen för inkarnationen tog sin början som avskildheten till det icke fysiska kom. Det man också kallar "den stora illusionen" , maya eller slöjan. Den slöja som skiljer det fysiska från det vi kallar det icke fysiska.

Att försöka se igenom illusionen är som att  stirra ut i dimman och försöka se något. Ingen sikt framåt. Ingen framgång i hur mycket vi än tittar och tittar.
C menar att man måste ta en annan väg. Då avser han den väg där man hittar sitt inre fönster via sin intuition. Det han också kallar för porten. Här avses då porten mellan det fysiska yttre och det icke fysiska som går via varje människas inre.

Det är också viktigt att man tittar ur rätt vinkel. Att stå i det fysiska och se ut mot himlen ger inte det perspektiv av förståelse man eftertraktar. Att se ut mot himlen föder andra känslor och tankar och är i sig en underbar upplevelse. C menar dock att vi måste byta perspektiv om vi vill förstå bättre.

C uppmanar oss nu att göra en förflyttning och istället för att stå på Jorden och se upp mot himlen gör vi tvärtom.Vi tänker oss att vi är ute i rymden och tittar ner på Jorden. Vi intar nu betraktarens plats istället för att befinna oss i det vi betraktar.
C menar att nu kan vi lättare föreställa oss  den helhet som han menar finns, där det fysiska är en del av det större livet och det vi kallar icke fysiskt. Det som ligger utanför det vi kan uppfatta beroende på de olika vibrationsnivåer och frekvenser som ligger bortom vad vi kan uppleva med våra fysiska sinnen.
Härifrån har vi en möjlighet att förstå på ett annat sätt att allt liv är samma liv och ingår i en helhet som omsluter allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar