lördag 2 februari 2013

"Mina 100 samtal med C" - sextionionde samtalet

C skickar bild och vi går i gångar under jorden. Denna gång är det ett tunnelbygge han visar.  Tidigare har C talat om andra gångar och vattenvägar under jorden som finns mer eller mindre naturligt, men det är inte dessa det handlar om.
Idag är detta ingångsbilden till samtal om tid.

Med den inledande bilden och vandringen under jord vill C  peka på anledningen till dessa byggen och visar samtidigt de svårigheter som det innebär och risker för dem som deltar i ommöbleringen under markytan. När det går för långsamt på markytan eller är saker i vägen så flyttar man transporten under marken.Det fungerar utmärkt i många sammanhang.

Framför allt är anledningen att man vill spara tid. I en framtid. Det är alltså den gamla vanliga jakten på det man kallar tidsbesparingen.

I dagens värld finns det många som har mycket som sparar tid i form av kommunikation, verktyg, redskap osv. vilket ju vi alla tycker är bra om det sparar på krafterna och slitaget på en människa.
Man skulle därför för sitt inre se en utvilad och harmonisk nöjd västvärld eftersom vi har så mycket som spar tid.
Även här slår pendeln till sin motpol i form av stress och stressrelaterade sjukdomar som aldrig förr. Vi har helt enkelt förflyttat alltsammans från att ha varit en mer kroppslig upplevelse till att nu vara en mental och känslomässig. Kroppen finns det många duktiga som kan hjälpa till att läka. Det andra är svårare.
Att jaga tiden.

Man är som människa oftast i det förgågna eller i framtiden men mer sällan i nuet, säger jag

För att spara tid behövs ett helt annat förhållningssätt. Det enda som fungerar är att ta sig mentalt och känslomässigt ur det som har varit. Inte ge energi och kraft till ältande och upprepande. Tid som inte längre är.

Det som man förväntar sig skall komma. Det vi kallar framtiden är inte heller här. Det räcker med ett bra fokus och en väl använd vilja tillsammans med att vara centrerad i nuet och i den pågående upplevelsen för att kunna uppleva framtiden när den väl är här i form av sitt eget nu.

"Istället för att jaga tiden stannar man upp och låter tiden fylla en själv. Man kommer bokstavligen att uppleva sig påfylld av livskraft, närvarande glädje genom att stanna upp i tanke, handling och medvetande.
Det är den enda metod som gör att individen tjänar tid och spar tid. Allt annat funderande och beräknande vad gäller tiden är inget annat än mental villfarelse", avslutar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar