måndag 18 februari 2013

"Mina 100 samtal med C" - sjuttiotredje samtalet

C skickar bild.
Jag ser ett litet rymdskepp som åker nära marken och med hög hastighet för att sedan snabbt lyfta och försvinna rakt ut i rymden igen.
Det här är inledningen på dagens samtal. Den bild C visade idag är en del av en akutflotta med snabba transporter. Med det så för C över samtalet på de olika utvecklingslinjer och andra erfarenheter hos individer som inte ingår i den utvecklingslinje som Jorden har.

"I början av våra samtal nämnde jag att det finns olika erfarenhets- och utvecklingsplaner i olika planetsystem i Universum", säger C

Som sagt, vi får alla träna oss på att tänka utanför våra bekvämlighetsramar och inta ett öppet förhållningssätt i samtalen som handlar om det C kallar "det större livet" eller "livet i sig".
Han avser då det större livet som omfattar allt liv, där det fysiska livet ingår med sin speciella struktur och erfarenhet.
Med tanke på att man bara för några veckor sedan i media berättade att nu trodde man sig ha funnit planeter i massor med liknande förhållanden och storlek som Jorden och att man hittar en och annan himlakropp både här och där så  är det inte så konstigt att hänga med i det C berättar.

I samtalet tar C upp vår övertro på och stora respekt för mentala idéer och system, för organisationsformer och maktstrukturer istället för att fokusera på det som för världen och människan framåt. Man kan ju på ett enkelt sätt göra jämförelser mellan olika länder och strukturer samt graden av kontroll och makt. Att endast betrakta dessa skillnader över jorden kan vara lärorikt och ger en föreställning om vad C menar. Han talar här inte om de skillnader jag nämnde mellan olika länder utan säger att det finns olika utvecklingsvägar på olika ställen i Universum. Som individ har man ofta ett behov av att testa sina idéer och skapa erfarenheter och det är inget förbehållet oss som lever i den fysiska tillvaron.

Vi hör helt enkelt ihop vare sig  vi tycker vi vill det eller inte, säger jag, och fortsätter :
Just nu försöker många befria sig från varandra genom att se allt utifrån ett eget personligt perspektiv och tänka på sig och sitt i första hand.

Jag tänker då på det allt större behovet av individuella intryck. Man vill göra som man vill och känner. Vara fri och inte inordnad i regler och någon annans cirklar. Samtidigt som man väljer grupper och tillhörigheter globalt mer än lokalt och finner sina egna vägar.
Samtidigt finns på andra ställen andra som får mer motstånd i längtan efter sin personliga frihet. Motsatserna märks tydligare och polariseringen likaså. Som en gemensam trotsålder i "kan själv", "jag vill" samtidigt som någon annan säger "nu bestämmer jag".

"Det finns också ett utvecklingssteg i att se sig själv som bärare av alla möjligheter, att vara sitt eget Universum och Skapare. Efter den erfarenheten och frigörelsen kommer insikten om hur allt hänger samman och hör ihop", säger C

Att förstå att man kan mer än man någonsin trott och att det går att räcka sig efter det som finns långt bort.Det utvecklingssteg som infaller när man tar ansvar för sina möjligheter att fullt ut vara i livet, som också har att göra med sin inre tillväxt och förståelse, om att låta livets rikedom flöda igenom sig. Att inte låta "jante-lagen" och andras begränsande syn på livet styra vem man är och vad man kan och vill. Varje dag är en möjlighet till insikt och tillväxt och till glädje över möjligheter. Att ge sig själv tolkningsföreträde på vad som känns bra och riktigt, vad man vill prova och vad man vill avstå ifrån.
När man tänker i ett större perspektiv att det ute i Universum på olika ställen finns andra idéer och skapande förutsättningar som också prövas, blir alltsammans ett aktivt flöde av liv.
Liv som förändring och rörelse..
Avslutar det sjuttiotredje samtalet med en egen reflektion kring hur ofantligt lite vi känner till och hur mycket det ännu är att upptäcka. Så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar