fredag 26 april 2013

"Mina 100 samtal med C" - åttiosjunde samtalet

C visar en bild.
Jag ser snäckformationer. Nebulosor i rymden, säger jag.
C inleder med att säga att spiralformationen är en fulländad form och med det som inledning  tala om energiformer som informationsbärare.

Själv ser jag hur medvetenhet och beteenden följer  spiralformen när individen utvecklas och att inlärning följer ett speciellt mönster. Det ser ut som en spiralformation som ett hologram, säger jag.

C fortsätter med att  tala om att de tankeformer man bär som individ i sin personlighet, bearbetas i spiralformens grunduttryck, för att sedan utvecklas allt eftersom medvetenheten utvecklas. Han säger också att hela den känslomässiga och mentala energikroppens idéform kan sägas innehålla den här typen av spiralformationer.Formen manifesteras alltså bit för bit allt eftersom medvetenheten höjs tills formen är komplett. Alla möjligheter ligger lagrade i basen av formationen som inte utvecklas förrän individen själv sätter igång processen, fortsätter C.

För att förtydliga vad samtalet handlar om säger jag:
Vi har alltså alla möjlighet till insikt och medvetandehöjning  inlagt i oss men det är inte säkert att vi kommer att aktivera mer än en liten del.
Jag tänker på hur det är med språket och ett litet barn. Där finns en möjlighet hos barnet att tala alla språk, men beroende på vilken kultur och miljö man finns i så aktiveras det språkuttryck som barnet har behov av och kommer i kontakt med. Möjligheten till alla språk finns dock inlagt från början. Det är en otrolig tanke att ta till sig.

C fortsätter med att påtala att i de fall man inte aktiverar någon medvetandehöjning eller insikt så ligger möjligheten kvar inom individen. Det finns också ett längtans frö inom var och en som så sakteliga utvecklas i riktning mot medvetandehöjning och utveckling  och förr eller senare kommer att medverka till att individen aktiverar sin utveckling. Det kan ta flera inkarnationer i det fysiska livet för att komma till den punkt där en snabb medvetandehöjning och utveckling sker. Individen bär  allt detta med sig i sin energikropp från liv till liv.

På detta sätt går man från medvetenhet  till medvetenhet och insikt i del för del i det som rör de frågor individen bär inom sig. När en insikt tillägnats på ett djupare plan, är man redo att gå vidare och ta nästa del av det förhöjda medvetandet till sig. Nu sker ökad förståelse och förhöjning av individens frekvenser.
Man får en större förståelse för vem man är och i vilket sammanhang man befinner sig.

I slutet av samtalet övergår C till att tala om de energifält som hör till hjärtat och dess speciella betydelse.
Man vet att hjärtat är centralpunkten hos varje människa. Man vet också att de elektromagnetiska fält som utgår från hjärtat överstiger hjärnans kapacitet med flera flera tusen.Om man skulle välja endast en utvecklingsväg så bör man satsa på hjärtat.
All insikt, allt inkluderande, all medkänsla och allomfattande kärlek och förmågan att vara bortom fördömande och värderande utgår från hjärtat och läker allt annat.Hjärtats utveckling läker inte bara den egna personen utan även omvärlden. Om man bara väljer att utveckla en del av sig, en sida i sitt liv, så bör det vara hjärtat.

C avslutar dagens samtal:
"Att se utifrån hjärtats energifält ger klarsyn över större områden än något annat och andra känslostrukturer när underordnade detta.
Det främsta område att aktivera är hjärtat och den allomfattande kärleken, som i sig leder inviden förbi många blindskär och onödigt lidande.
Detta är det främsta målet för individens utveckling och kan inte nog framhållas i en värld som mer och mer fastnar i helt andra idéformationer".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar