måndag 4 mars 2013

"Mina 100 samtal med C" - sjuttiosjätte samtalet

Jag ser en man eller gestalt och en ljusgestalt som åker ut från denne. Ljusgestalten åker rakt ut i luften och försvinner uppåt.
"Se nu om det händer något med kroppen", säger C.
Jag ser inte riktigt härifrån men uppfattar inte att det händer något, säger jag.

Så inleds det sjuttiosjätte samtalet som handlar om vad som kan hända när vi sover eller när vår energikropp lämnar den fysiska kroppen.

C börjar alltså med att visa mig en individ som ligger på en säng och sover. Under sömnen lämnar det som C här kallar ljusgestalten individen, som själv uppfattar att han drömmer.
De flesta har väl erfarenhet där man upplever att drömmen varit verklighet. Allt känns som om man upplevt det "på riktigt" och kan skilja sig från annat man vet man drömt.

C säger att det ljuskroppen upplever utanför kroppen inte är varken drömmar eller fantasier utan en del av verkligheten.

När ljuskroppen lämnar den fysiska kroppen finns en energianknytning kvar som man kan likna vid en säkerhetslina och som finns kvar i den fysiska kroppen. Allt för att inte energikroppen och den fysiska kroppen skall skiljas åt innan det är dax att lämna det fysiska livet.Ljuskroppen kan alltså återvända till sin fysiska kropp på ett ögonblick när det behövs.

C säger att ljuskroppen lämnar kroppen för att "komma hem" och det är också för återhämtning och bearbetning av det som pågår i det fysiska livet.Det kan finnas starka upplevelser av välbefinnande och påfyllnad av kraft, när man åter vaknar till sitt fysiska liv.Det kan i sin tur göra att man ger mer tid till reflektion över att utvecklas till större medvetenhet.Man kan också uppleva hur större tillit och balans kan prägla den fysiska tillvaron efter starka upplevelser av tillhörighet med sitt ursprung.

Somliga individer har täta och klara minnen av utomkroppsliga upplevelser medan andra har färre eller inga sådana minnen.Det finns tillfällen när ljuskroppen hålls mer kvar i den fysiska kroppen. Det är vid missbruk av droger, alkohol och tung medicinering som det blir svårare att särskilja utomkroppsliga upplevelser.
Vid andra tillfällen, vid vissa sjukdomstillstånd och hög ålder är det istället så att ljuskroppen allt mer frekvent uppehåller sig utanför och långt bortom den fysiska existensen. Det är inte förrän den fysiska döden inträder som den säkerhetslina av energi som binder ihop den fysiska kroppen och ljuskroppen kapas. Då lämnar ljuskroppen den fysiska kroppen, som hör till det fysiska livet, och fortsätter sin existens i det större livet. Eller livet i sig som C kallar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar