lördag 16 mars 2013

"Mina 100 samtal med C" - åttionde samtalet

Jag har uppfattat en undran och frågor kring  det man kallar parallella liv. Kan vi tala något om det idag ?
Så inleder jag dagens samtal med C för att se vad han säger om detta.Det finns både böcker och filmer som utmanar fantasin och tankegångarna kring vad detta skulle innebära. Jag undrar om det är en möjlighet?
C börjar med att definiera vad detta skulle kunna vara  och utgår då från ett ur fysiskt perspektiv närliggande och alternativt val vad gäller inkarnationer och  som ett annat val än det som blev med det egna pågående livet.Det är alltså föreställningen om att det parallellt med det liv som nu pågår skulle finnas ett liv som är konsekvensen av ett annat val vid något tillfälle och som då skulle ge ett annat utfall.

C fortsätter med att tala om att vi gör massor med val hela tiden och på alla nivåer. Alla dessa val har konsekvenser och sin väg framåt. Han menar att välja ut ett val som viktigare och följa dess konsekvenser endast är en romantiserad form av att man hela tiden både vill ha det man väljer och det man väljer bort.Det handlar här speciellt om relationer och konsekvenserna av dessa val.

C menar därför att det egentligen handlar om rädslan för att göra fel, att välja fel.

Om det val man gjort inte slår så väl ut finns också funderingar på vad det skulle ha inneburit om man gjort ett annat val. Här är väl val av partner och relationer det många tänker mycket på.
I ett perspektiv av att man gör erfarenheter och får konsekvenser av sina val och där kan göra en slutledning och få insikter om detta leder kanske till någon form av medvetenhet och insikt om hur man själv fungerar och vad man behöver för att komma vidare i sitt liv.

C visar också på viktiga vägskäl och förändringspunkter i en persons liv där vissa beslut har mer avgörande betydelse än andra och kommer att mer färga livets innehåll och riktning. Men alla val har konsekvenser även det vi kallar icke val, där man förhåller sig passiv och "åker med" i tron att man klarar sig undan genom att inte ta ställning.

Som alltid kan man inte vara någon annanstans än där man är energimässigt. Det gäller både i tankar och framför allt känslor. Det vi känner, tror och upplever, det vi håller för sant och ser välden igenom det bildar den energimässiga grund vi står på.Endast utifrån den vinkeln kan vi ta in det vi har att välja på. Behöver vi något annat får vi först skapa en annan utgångspunkt för oss själva.
Här ligger den förståelse man talar om när det gäller förändring och att man måste förändra sitt eget och inte rätta till omvärlden.
Det finns inget " bara du ändrar dig blir jag lycklig". Det är alltså man själv som måste samla in förutsättningen till att energimässigt flytta till en annan punkt i tillvaron.

Parallella liv ser C som en önskan att inte behöva tänka i termer av rätt och fel och inte i att hållas ansvarig för sina val. Det vore väl önskvärt att kunna lämna tanken på om man gör rätt i stort som smått.Och att slippa sätta etiketter på andra och deras beteende.Man kan utgå ifrån att  det som händer i livet  är olika erfarenheter.I en värld full att möjligheter och olikheter är det en orimlig belastning att tro att det går att göra rätt. Man får nog  glädja sig åt de olika erfarenheter som finns som möjligheter och göra sina val utifrån om man är beredd att ta konsekvenserna av dessa utifrån det man kan,förstår och vet.Vill man ha ett annat utfall gäller den vanliga regeln att man får göra på något annat sätt utifrån en förändring i det egna.
En regel som jag själv har haft nytta av är att tänka på om mitt val ökar det som är gott, som t.ex glädje, ömsesidighet, omtanke, flöde osv och utifrån det kan jag då bedöma det som ett riktigt bra val.
Finns ett utfall av förminskande, stagnation, isolering så bedömer jag det som inte önskvärt för min del. Med alla val följer ett nästa steg och i världens expansion gör vi alla olika erfarenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar