lördag 9 mars 2013

"Mina 100 samtal med C" - sjuttiosjunde samtalet

Den bild C skickar idag visar en man som ligger och kan vara sovande, medvetslös eller bara i djup vila.
Det C visar på idag tror jag är något man kan fundera över och inte minst de som finns som anhöriga eller närstående till en person som inte har förutsättningen att leva ett aktivt liv. Det är alltså de individer som har skador eller sjukdomar av olika slag där dessa får livsuppehållande behandling men som inte har det man kallar en normal medvetandenivå.
De närstående har ofta funderingar på hur den sjuke har det och vad denne upplever.Många egna frågor om meningen med livet kommer också. Det väcker många känslor och tankar också om det egna livet. Varför någon har och inte den andre.

Orsaken till individens tillstånd kan variera.  C visar på likheten mellan fosterstadiet och den som är utanför den normala medvetandenivån. Energikroppen går in och ut i den fysiska kroppen under graviditeten för att så småningom bli allt mer permanent ju närmre förlossningen man kommer. I det här fallet när individen inte är vid fullt medvetande har energikroppen sin fästpunkt kvar men uppehåller sig ofta på andra nivåer i det större livet men är ändå bunden till den fysiska kroppen så länge man är i livet. Ofta befinner sig energikroppen ändå i och runtomkring den fysiska kroppen.

För närstående är det oftast mycket smärta och sorg som inte som vid ett dödsfall kommer till sitt slut utan kan pågå under åratal och långa tider. Man tvingas hitta förhållningssätt för att inlemma detta i sitt vanliga liv. I sin omsorg om den som inte själv kan föra sin talan övergår man till att tänka för och tala för den andre. Ofta uttrycker man sina egna känslor och tankar för den andres räkning.

För en del individer som varit skadade sker ett uppvaknande och man kan återgå till sitt fysiska liv. För andra kan man komma till en punkt där beslut fattas om de livsuppehållande åtgärderna skall avbrytas. Mycket skuld och vanmakt bärs då av den närstående där också frågor om vad livet är och dess kvalitet blir aktuella. Man kan säga att det blir en snabbkurs i medvetandehöjning  som också är en möjlighet till kontakt med sig själv på ett djupare plan. Nu tvingas man till reflektion och många får en ändrad syn på livet och vad man vill göra med sitt eget liv. Hur märkligt det än kan verka, säger C, så lär sig många den djupare innebörden av kärlek.
För den ljuskropp som är bunden vid sitt fysiska liv i avstängdhet blir det däremot en motsatt upplevelse där ljuskroppen åter är tillbaka i det större livet igen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar