fredag 14 december 2012

"Mina 100 samtal med C" - femtioåttonde samtalet

C förmedlar bilden av den stora parken, där vi börjat våra samtal ett antal gånger. 
I dagens samtal berör vi de omständigheter och variationer som finns i ett fysiskt liv. Jag vet att många med mig ställer frågor om just detta som är dagens samtal.

C börjar med att tala om de individer som är mycket oroliga själar. Det kan också vara individer som under sitt liv haft sjukdomar av psykisk karaktär, vissa typer av funktionshinder eller sviter av skador vilket gjort att man under sin tid i det fysiska livet  inte kunnat skaffa sig några medvetna insikter.

C berättar att när dessa individer lämnar sin fysiska kropp, kan det ske precis som för dem som hastigt avlider chockartat, där  man är mer eller mindre omedveten om vad som händer. Det kan mer likna ett tillstånd mellan två erfarenheter där individen behöver läka för att åter upptäcka att de faktiskt existerar
.
Här drar C parallellen till sin egen situation, där döden kom chockartat och oväntat. En läkeperiod tog då sin början. C hade en upplevelse av att han fortfarande existerade. Detta kom när läkningen hunnit till en viss punkt och där det var möjligt för C att uppleva sig själv igen.

"Första tiden efter olyckan vet jag inget om ", säger C men så kom den nivå i läkningen som gjorde det möjligt för C att bli medveten om att han fortfarande existerade.
De individer som inte kan orientera sig eller förstå vad som hänt behöver först en läkeperiod.

Jag vet att många funderar över varför man har den här typen av erfarenheter i det fysiska livet, säger jag.

C berättar om att det kan vara olika anledningar till detta. Dels kan det vara något som hör till den egna personen eller i andra fall ha med familjen , familjemedlem eller närmaste omgivningen att göra. I andra fall kan det istället röra sig om ett kollektivt deltagande  i det som vi tidigare talat om som "förutsättning för påverkan".
Det innebär att man tar på sig en situation och en uppgift som ger möjlighet för de man kommer i kontakt med att uppleva sig själv utifrån ett större djup och en större förståelse.
Det skulle man kunna säga är att man ger andra en möjlighet att finna kärlek och omtanke inom sig själv, där man inte trott detta var möjligt.

Så går utvecklingen av kärlekens energi vidare. De vägar kärleken tar kan vara outgrundliga och mirakulösa. Det kan säkert många berätta om som varit i dessa svåra situationer.

I andra fall, fortsätter C, kan det röra sig om att individen behöver erfara olika aspekter av att uttrycka sin personlighet och också sitt beroende av andra.

Vi får alla möjligheten att reflektera över vad vi värderar som väsentligt. Alla skilda erfarenheter speglar och hjälper oss se vad livet handlar om. Det hjälper oss göra våra medvetna val.

I alla lägen får vi också möjlighet att minnas att vi alla bakom det som synes vara är en del av något större. Vi får träna vår blick att se igenom  illusionen i det fysiska livet  och in i det som är individens verkliga liv, det eviga, det gudomliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar