söndag 15 juli 2012

"Mina 100 samtal med C" - sjuttonde samtalet

C börjar som vanligt med att skicka en bild. Det föreställer en man som haltar på ena benet.
"Kryckor har jag också fått med", säger C " och mannen  - det kan vara jag".

Det C tar upp idag börjar inte alls där, med den här mannen på bilden ,utan mycket längre tillbaka.
Idag talar C om en skada han fått i foten och framför allt handlar det om det minne som skadan gett  och som sedan C bär med sig eftersom det varit en traumatisk och en svår känslomässig upplevelse.

"Så transporteras våra kroppsminnen vidare från fysiskt liv till fysiskt liv", säger C.

Det handlar alltså om minnen som finns hos individen, cellminnen och känslominnen av händelser som vi, enligt C, bär med oss från fysiskt liv till fysiskt liv.  Det betyder ju också att han säger att vi lever olika liv, gör olika erfarenheter, byter hudfärg, nationalitet och kön, byter familjer och kulturtillhörigheter.Var och en bygger upp sina kunskaper genom direkta erfarenheter. Ett säkert sätt att lära på djupet.

C menar att kroppen och vår minnesbank, vare sig den ligger på cellnivå eller känslomässigt, bär med sig olika erfarenheter och försvagningar. Dessa gör, att när man söker lindring och bot så behöver man ta med i beräkningen, att det finns en lång historia hos varje individ. Det förekommer inte i modern medicin att räkna med en sådan anledning till ett besvär.

Om vi tar det exempel C börjar berätta om som är en fot, som han säger sig ha skadat  under ett tidigare liv, så finns här minnen på olika plan som gör att skadan fortsätter att ge besvär långt efter det att det fysiska livet där det hände tagit slut.
I det här samtalet menar C, att man behöver en ny syn på vad en människa är för att kunna hjälpa och bota. Så länge vi har vår nuvarande syn på individen så kommer man ofta att bara lindra besvär.
Ibland finns inte ens en syn på människan som helhet, där symptom och försvagningar är ett uttryck för något större och djupare. Morgondagens medicin är en ny syn på människan och hennes förutsättningar, där många olika komponenter vägs samman. Det som bildar en helhetssyn av en människa. Det som inte delar upp en människa i delar som kan behandlas fristående från varandra.

"Genom de många liv man lever fysiskt har man en del försvagningar som alls inte är genetiska utan mer karmiska", säger C.
" Utan denna insikt och förståelse  finns egentligen enbart akut lindring och tidsfrister att erbjuda.
 I en så kallad framtid, kommer allt att se annorlunda ut", avslutar C.

1 kommentar:

  1. Man läser det ena samtalet efter det andra med stort gillande och förväntan på vad som i mosaiken komma ska. Vill bara passa på att tacka för det ni båda bjuder oss på så här långt.

    En bamsekram med värme o kärlek.
    Frank

    SvaraRadera