lördag 15 juni 2013

"Mina 100 samtal med C" - nittiotredje samtalet

I dagens samtal fortsätter vi att tala om livet efter döden och det C vill visa på angående fokus och förhållningssätt för den enskilda människan.

"Jag har talat om nödvändigheten av att få kontakt med den del av sig själv som inte är den yttre fysiska människan", inleder C
Han talar om hur viktigt det är att man får en upplevelse av att man är mer än bara sin kropp.

Många gånger finns ett tankebrus och odefinierade känslor, upplevelser och idéer samt reaktioner på omgivningen som sammantaget i stort sett blir hela det upplevda livet. När upplevelsen blir att det som händer runt omkring styr oss och vi inte längre känner att det egna livet handlar om vad man själv vill, utan man dras in i det ena efter det andra, sitter fast i det man tycker är omgivningens agerande, så  byggs mycket stress och maktlöshet upp.
Man kan känna det som om man inte har något val eller några andra möjligheter.

Man närmar sig nu en möjlighet till större insikt och till förmågan att återta makten över sitt liv.

C visar på att man behöver komma till en punkt, där man ställer sig någon form av fråga rörande det egna livet. Man kommer till en punkt som inte kan överskridas.Till vägs ände.

När detta inträffar  blir det en vändpunkt för individen och den kan se olika ut för olika människor.
Många känner igen det i form av att man har en överbelastning, utbrändhet, fysiska besvär och sjukdom eller i bästa fall en klar insikt om att livet är något annat.

En plötslig insikt kan komma som en blixt från en klar himmel i en krissituation, som ofta för med sig den här typen av utökat medvetande och klarseende,där det fysiska livets slöja för ett ögonblick lyfts upp och den sanna bilden av livet visar sig. En sådan upplevelse ger möjlighet för individen att skifta fokus och söka andra uttryck.
I andra fall där frågan hos personen sätter igång processen med en reflektionen om det egna livet, kan man skaffa sig kontroll  över det mentala bruset och de känslomässiga reaktionerna. Att inte fara som ett rö för vinden i alla känslomässiga reaktioner man kan ha på det som händer.
Det finns hjälpmedel och  man kan börja med meditation, yoga eller annan träning som är till för att öppna vägen inåt en själv.När man lyckas få tyst på tjattret i huvudet och de känslomässiga upp och nergångar får man kontakt med den verkliga värld som hela tiden legat i bakgrunden medan bruset har fått all uppmärksamhet.
När kontakten med den inre verkligheten etableras  märks det tydligt på den vitalisering man upplever. Det blir en påfyllnad av energi och ett liv av liv.

I dagens samtal vill C visa hur viktigt det är för varje människa att ta kontroll över  det som ständigt aktiverar och skär av möjligheten till den större upplevelsen av och kontakten med den man egentligen är. C uppmanar oss att hitta vägar att komma bortom det eviga bruset som hör till den fysiska världen och allt som ingår i det man kallar förgängligt.

Det här är en beskrivning av den nutida människans dilemma, säger jag. den främsta och vanligaste frågan jag möter är hur man ska få kontakt med sitt inre bakom bruset. Hur gör man?

Vi ska tala med om det, säger C och avslutar dagens samtal:

"Livet har i sig en annan kvalitet, men man måste själv vilja gå den väg, som gör det möjligt för det större att framträda".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar