torsdag 2 maj 2013

"Mina 100 samtal med C" - åttionionde samtalet

Idag vill jag fortsätta tala om hur livet ser ut efter det man lämnat den fysiska tillvaron, säger C.
och fortsätter
 "I första skedet sker den överföring, återställandet, som har med energiform att göra.  Här finns en omställningsprocess i direkt anknytning till att man går ur den fysiska existensen genom döden".

 C fortsätter att i samtalet ta upp att det kan se olika ut för olika individer. Somliga  genomgår en större omställning, ungefär den han själv var i efter sin olycka, medan andra mer glider över från ett tillstånd till ett annat. Det kan vara till exempel när man dör på grund av svaghet och hög ålder eller vid vissa sjukdomstillstånd.
I tidigare samtal har C också berättat om de släktträd och kluster, som man hör till och är delaktig i, både i det fysiska livet och det större livet.Här finns alltså alla de man delar medvetenhet med och mycket kärlek och omsorg.
Som C tidigare berättat, så kommer en individs utveckling i släktträdet de andra till del, när man gör en insikt eller erfarenhet. Ingen erfarenhet eller höjt medvetande kan någonsin bara bli avgränsat till den person det gäller, utan i och med att man energimässigt hänger samman på den speciella nivån där man är grupperad, så kommer det också alla andra till nytta och glädje.På så sätt höjs hela gruppens medvetandenivåer när enskilda gör erfarenheter som utvecklar dem.

C har också tidigare tagit upp, att man inte ingår i en grupp eller familj förrän man genom egen intention  och vilja skapat de första nivåerna  av medvetandehöjning. Han menar att på den omedvetna nivå man från början befinner sig, har man inte ännu reflekterat över sig själv och det liv man lever. När väl den första processen är igång och man börjar ställa frågan "vem är jag?"  och på så sätt aktiverar det som ligger inlagrat i varje individ, kommer också processen i det fysiska livet att  medverka till större medvetenhet.
Där kommer den tillhörighet och gemenskap med andra på samma utvecklingsnivå som man själv att finnas, liksom man själv också är till stöd och hjälp för dem som ingår runt omkring, både i det fysiska livet och utanför detta.

Ibland kan man möta en person, kanske bara med blicken, och känna att man har haft något med den personen att göra någon annan gång, någon annanstans. Ofta i familjen och vänkretsen finns också den djupa tillhörighet eller för den delen också motsättning som kan kännas som den går igenom många liv och erfarenheter.
Så brukar också vara fallet.

Vi delar många livsöden, erfarenheter och roller med varandra.Ofta får vi mer hjälp än vad vi kan föreställa oss. Det är bra att minnas att omvärlden hjälper till att spegla våra roller och beteenden så att de ska bli mer synliga för oss. Ibland kan vi uppleva detta som svåra motsättningar. Den första frågan kan då vara "vad berättar det här om mig?"
Det kan oftast hjälpa till att lösa upp den knut som blivit i relationen och man kan komma längre i sin förståelse genom att ta ansvar för sin egen upplevelse  och sina känslor.
"Vad berättar det här om mig?"
Omkring inkarnationen i det fysiska  finns det större livet och det är först när man lämnat sin fysiska kropp och är tillbaka i sitt större sammanhang som alla kvalitéer hos individen blir synliga. Tillsammans med gjorda erfarenheter  förvandlas dessa till insikter som påverkar den man är och kommer alla andra till del.
Gott att tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar